Site icon AİLEMİZ

Emre Çocuk

Mine Avkıran Nur ve ve Ferhat Atik

Hayvan sevgisiyle bilinen, at yarışları ve engel atlama müsabakalarında iyi dereceler elde ederek umut vadeden Emre Çocuk, Ailemiz Dergisi’ne konuştu.

Rüzgar Atlı Spor Kulübü Sahibi Emre Çocuk, çocuklar ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için başta hayvan sevgisi olmak üzere spora yönelmelerini teşvik etmenin önemli olduğunu söyledi.

 

Hayvan sevgisi ile dolu birisiniz. Sahibi olduğunuz çiftlik nasıl ortaya çıktı? Çiftlikte ne tür hayvanlar var?

 

“Babam Salih Çocuk’un küçük yaştan beri hayvanlara karşı sevgisi hep vardı. 12 yaşında at sahibi olmuştu. Babam, onun gibi benim de hayvan sevgim olduğunu gördü. Birçok hayvanı eve alıp besledim ve halen beslemeye devam ediyorum. Ben, 10’lu yaşlardayken babamdan at almasını istedim. O da gidip yarış atı aldı. Aldığı at, yarışlara katılmaya başladı. Bunun çok güzel bir duygu olduğunu gördüm.

 

Atlara olan ilgim daha da arttı ve at sahibi olunca bu konuda pek çok şey öğrendim. Ayrıca başka bir binicilik kulübünü 1 yıl boyunca işlettik. Zaman içerisinde Hamitköy Mandıralar bölgesindeki yerimizi, edindiğimiz tecrübelerle çiftlik haline getirdik.

 

Şu an pansiyon hizmeti verdiklerimizle birlikte 20 atımız ve 2 midillimiz var. Çiftlikte ayrıca kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının yanı sıra koyun, keçi, kuş, tavuk, hindi, ördek, kaz, tavşan ve kaplumbağa gibi birçok çiftlik hayvanı da besliyoruz. Hayvan bakımı, maliyetli ve meşakkatli bir iştir. İçinizde hayvan sevgisi olmazsa bunu yapamazsınız. Biz, o sevginin verdiği güçle ayakta duruyoruz.”

 

Binicilik eğitimi aldınız mı?

 

“Yaklaşık 14-15 yaşlarında binicilik eğitimi almaya başladım. İlk etapta kendi çapımda binicilik yaptım. Daha sonra 2010 yılında Kuzey Kıbrıs Jokey Kulübü’nün katkılarıyla İstanbul Veliefendi Hipodromu’ndaki eğitimlere katıldım. Orada 15 gün süreyle eğitimler aldım. Ayrıca Kıbrıs’ta da çeşitli hocalarımın yardımları oldu. KKTC Binicilik Federasyonu’ndan binicilik lisansına sahibim.”

Elde ettiğiniz başarılardan bahseder misiniz?

 

“İlk olarak 2011 yılında at yarışlarına katıldım. 10 kez start alıp 3 kez 1’incilik, bir kez 2’ncilik, bir kez 3’üncülük ve bir kez de 4’üncülük elde ettim.

 

Engel atlama müsabakalarında ise bir çok kez madalya ve kupa alıp başarı elde ettim. Şu an iş temposu yoğunluğundan ötürü müsabakalara katılmıyorum, çiftlik içerisinde atların eğitimi için engel atlamaya devam ediyorum.”

 

Rüzgar Atlı Spor Kulübü’nde ne tür hizmetler veriliyor?

 

“Rüzgar Atlı Spor Kulübü’nde, at sahibi olanlara pansiyon hizmeti ve ata binip kendini geliştirmek isteyenlere binicilik eğitimleri veriyoruz. Ayrıca at ile kısa süreli gezintiler de yapılıyor.

 

Bugüne kadar engel atlama yarışlarına 10 kadar binici yetiştirdik. Bu kişiler, yarışlara katılarak kulübü başarıyla temsil ettiler.

 

Hobi amaçlı olarak da 150’ye yakın kişiye eğitim verdik. Bunların büyük bir çoğunluğunu kızlar oluşturuyor. 7 yaş ve üzeri çocuklar ve gençlere binicilik eğitimi veriyoruz. 4-5 yaşındaki çocuklara ise midilli ile gezinti hizmeti sağlıyoruz.”

 

Ebeveynler ve çocuklara nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

 

“Çiftlikte amacımız, binicilik eğitimleri ile çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak ve başta atlar olmak üzere hayvan sevgisine ve spora yönelmelerini teşvik etmektir.

 

Çocuk sahibi olan herkesin mutlaka çocuğunu bir spor aktivitesine yöneltmesini tavsiye ederim.”

 

Exit mobile version